Ha érdekel, számos olyan, a szleng kategóriába tartozó kifejezés van a magyar nyelvben, amelyek valamilyen módon ételnevekhez kapcsolódnak. Kemény dió lehet ezt egy külföldinek megérteni...
Szemezgettünk pár ilyet, katt a továbbra.
Például amikor perecelsz egyet.
Vagy elmész csak úgy céltalanul kolbászolni a városba.
Vagy rizsázol egy lánynak, abból a célból, hogy később megrépázd, de az is lehet, hogy ő meg utána megmogyoróz - ha nincs mákod. Ilyenkor nem kell sokat tökölni, ha egyszer már lekenyerezted. Veled ne kukoricázzon. Persze ha éjszakai pillangó, akkor tejelned kell rendesen, mert kisajtolja belőled a lét, de ezt általában előre le is vajazzátok. Ilyenkor már úgy be vagy sózva, hogy borsózik a hátad, és nem gondolsz arra, hogy utána annyira fel leszel paprikázva, hogy majd becsokizol.
Most gondolom sokan csak kamilláznak, de ha egyszer valaki elkezd így rizsázni nekünk, akkor zsír, ha tudjuk miről is beszél.
Süti volt a cikk? Tudsz még ilyet? Dobj egy "Like"-ot és írd meg nekünk a facebookon:
Utolsó kommentek